Buiten yoga

Buiten yoga doen is eigenlijk het fijnst, als je het mij vraagt. Als het weer het maar even toe laat- en dat is verrassend vaak!- rol ik ’s ochtends mijn mat uit in de tuin. De frisse ochtendlucht op mijn huid, alleen de geluiden van vroege vogels: heerlijk! Vooral liggende houdingen zijn buiten echt anders en elke dag anders, de ene dag onder een blauwe lucht, de andere keer onder de wolken met altijd wel voorbij fladderende vogels, een vliegtuig, de toppen van bomen.

Hoewel ik het dus heerlijDSC_0902k vind, yoga buiten, rol ik zelden mijn mat uit in het park. Daar komt een beetje schroom bij kijken, denk ik. Hoewel ik na een rondje hardlopen wel vaak een paar zonnegroeten doe in het park, gewoon op het gras en gewoon zoals het uit komt.

 

Bij mijn oude yoga stek aan de Lange Nieuwstraat (de school bestaat helaas niet meer) was er een heerlijke binnentuin die zich goed leende voor yoga les. En zo nu en dan zie ik ook een klas in het park. Ik ben daarom wel benieuwd hoe jullie en de mensen in de les aan kijken tegen buiten yoga les: doen of niet?

DSC_0815Intussen hebben we enorm geluk met de Terraskamer in het Landhuis: met de deuren open staan we praktisch middenin het park!