Yin winterspecial- 28 december 2017

De winter is een goed moment om te rusten en naar binnen te keren- zodat straks in de lente nieuwe, creatieve ideeen en plannen kunnen ontstaan. Na alle gezelligheid en drukte van Sinterklaas en kerst geef ik op donderdag 28 december 2017 een Yin yoga special. De special is van 20.00 tot 22.00 uur in het Landhuis in Park Oog in Al, Utrecht. Deelname is €12,50 incl. thee en wat lekkers. Zin om mee te doen? Stuur een e-mail naar charlot [at] urbanyogagarden.nl.

imageMet Yin yoga lig je langere tijd in een houding, met behulp van kussens, dekens, blokken als dat nodig is. Zo krijg je de tijd om spieren te ontspannen en te strekken in diepere lagen, in het bindweefsel en rond de gewrichten. Oude blokkades kunnen zo verminderen, het lichaam wordt soepeler en energie kan weer gaan stromen. Mijn ervaring is dat Yin yoga niet altijd makkelijk is- als je stil gaat staan, terwijl je gewend bent om te rennen kan dat echt even wennen zijn. Je ervaart in sommige houdingen stramheid en stroefheid op lichamelijk, maar wellicht ook op emotioneel of mentaal gebied, waarvan je je eerder niet bewust was. Tegelijk is mijn ervaring dat veel mensen ook merken dat Yin heel goed is als aanvulling op hun dynamische levensstijl. Ik nodig je daarom van harte uit om Yin te komen proeven!

Wil je er meer over lezen? Jessica van Eat.Run.Love schreef dit weekend een blog over haar ervaring met Yin yoga, zie deze link.

Foto bij dit bericht: Anoshe Overington www.stillnessinyoga.com