Hoe effectief adem jij?

Ademen. Hoe vaak denk je erover na? Het is iets wat je gewoon doet, heel je leven lang. Toch ademt naar schatting tweederde van de mensen niet goed, of beter gezegd: niet volledig. Bij een volledige ademhaling gebruik je het middenrif. Veel mensen gebruiken vooral de borst- en schouderspieren en ademen zo hoog in de borst. Deze manier van ademhalen is zinvol als je spanning wilt opbouwen om snel in actie te komen. Maar als je steeds op deze manier ademt, krijg je onvoldoende zuurstof en nutriƫnten binnen en raak je niet alle afvalstoffen kwijt. Het lichaam raakt vervuild met als gevolg weinig energie, moeilijk kunnen ontspannen, opvliegendheid. Het is dus de moeite waard om aandacht te besteden aan je adem! Samen met Jessica van Eat.Run.Love schreef ik een blog over hoe en waarom je beter kunt ademen. Lees de hele blog op http://www.eatrunlove.nl/hoe-effectief-adem-jij/.

trikonasanaTijdens de yogalessen besteden we ook altijd veel aandacht aan een volledige, diepe ademhaling als basis voor de bewegingen. Je zult merken dat een volledige ademhaling je energie geeft en ook dat je gedachten erdoor tot rust komen. Wil je dat ervaren? Kom naar een van de yogalessen! Zie voor meer informatie de tab http://urbanyogagarden.nl/yogalessen/.

Eat.Run.Love is een erg leuke en informatieve blog: www.eatrunlove.nl